IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ ще подкрепи онлайн сключването на "Гражданска отговорност" и "Каско"

Това ще става и без електронен подпис, каза в парламента Делян Добрев

17:48 | 04.12.15 г.
ГЕРБ ще подкрепи онлайн сключването на "Гражданска отговорност" и "Каско"

ГЕРБ ще подкрепи от догодина да бъде ползвано онлайн застраховане за "Гражданска отговорност" и "Каско", при това без да е нужен електронен подпис. 

Това обяви в кулоарите на парламента Делян Добрев, предаде БТА. По думите на Добрев се очаква другата седмица текстовете за промени в Кодекса за застраховане да влязат за обсъждане на второ четене в комисия и след това - в пленарната зала.

Направена по този начин, интернет застраховката ще съкрати разходите на застрахователите, а оттам се очаквало да падне цената на "Гражданска отговорност" и на "Каско". Намалението щяло да се дължи на отстраняването от веригата на застрахователните брокери, които сега ползват отстъпка в размер на 15-30 на сто от цената на застраховката.

Според Добрев стойността на "Гражданска отговорност" ще се намали с между 20 и 40 лв., а на "Каско" - с много повече.

Или, даде пример той, ако тази година сме плащали една цена за винетка плюс "Гражданска отговорност" и това ни е струвало 200-250 лв., сключвайки онлайн застраховката през 2016 г., въпреки увеличението на винетките, ще платим сумарно по-малко от 2015 година.

При онлайн застраховките ще трябва да се включат детайлите от т. нар. голям талон на автомобила, обясни още Делян Добрев. По думите му има предложение по електронен път да се предоставя копие от този талон, в който са всички данни за автомобила.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още