IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лихвите, бюджетът, печалбата на банките и бизнес климатът на фокус в края на юни

Последната седмица на месеца е наситена и с общи събрания на публичните дружества

09:42 | 27.06.16 г.
Автор - снимка
Редактор
Лихвите, бюджетът, печалбата на банките и бизнес климатът на фокус в края на юни

Последната седмица на юни ще бъде богата откъм макроикономически данни и корпоративни събития, тъй като голяма част от общите събрания на публичните дружества са съсредоточени с последните дни на месеца.

В понеделник (27 юни) Българска народна банка (БНБ) ще обяви лихвената статистика за май, от която ще разберем повече за лихвите по кредитите и депозитите.

От Националният статистически институт (НСИ) ще публикуват данни за пътувания на българите в чужбина и посещенията на чужденци в България през май.

На 27 юни стартира записването на правата от публичното предлагане на нови привилегировани акции от страна на София Комерс - Заложни къщи АД.

Във вторник (28 юни) БНБ ще привлече вниманието с данни за брутния външен дълг на страната за април.
От НСИ пък се очакват данни за бизнес климата през юни.

В сряда (29 юни) НСИ ще публикува данни за смъртността и причините за нея през миналата година. На този ден ще има статистика и за производството и доставките на енергийни продукти през април.

В четвъртък (30 юни) БНБ ще представи данни за печалбата на банковата система през май.

В последния ден от месеца Министерството на финансите ще оповести данни за състоянието на държавния бюджет в края на май и прогнозите си за изпълнението в края на първото полугодие. Ще има и данни за дела на държавния дълг.

На този ден се очаква и статистика за цените на производител на вътрешния и международния пазар в промишлеността през май. НСИ ще изнесе данни за бюджетните разходи за научноизследователска и развойна дейност през 2015 г., за куриерските услуги през миналата година, за иновационната дейност през 2014 г., както и за индекса на цените на жилищата за първите три месеца на 2016 г.

С последния ден на месеца синдиците на Корпоративна търговска банка трябва да съставят месечния отчет за своята дейност. Той ще бъде наличен най-вероятно следващата седмица.

За петък (1 юли) няма предвидени събития, но на този ден се навършват 19 години от въвеждането на валутния борд в България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още