IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пети опит за намиране на купувач за "Хасково Табак"

Цената на дружеството вече е почти двойно по-ниска от първоначално обявената

12:13 | 18.12.14 г.
Пети опит за намиране на купувач за "Хасково Табак"

Пета процедура за разпродажба на имуществото на обявеното в ликвидация тютюнево дружество „Хасково Табак“ е обявил частен съдебен изпълнител. Цената на компанията вече е почти двойно по-ниска, става ясно още от обявата в Регистъра на публичните продажби.

При първото предложение за публична продан за индустриалния имот от малко над 64 декара и 23-те прилежащи сгради беше обявена начална цена от 12,3 млн. лева. Сега наддаването ще започне от 6,91 млн. лева.

Искането за публична продан на имота е за удовлетворяване на взимането на Общинската данъчна дирекция в Хасково.

Офертите на потенциалните купувачи могат да бъдат изпращани до 28 януари 2015 година и ще бъдат отворени ден по-късно, на 29 януари, в районния съд в Хасково.

Според последните счетоводни отчети, които дружеството публикува на страницата на БФБ – София, активите му към 30 септември 2014 година, са в размер на 12,5 млн. лева. Почти всички (12 млн. лева) са блокирани за обезпечения на задължения. Запорът е по искане на Националната агенция за приходите (НАП).

Общо краткосрочните задължения на тютюневото дружество са в размер на 17,8 млн. лева.

От публикуваната информация става ясно още, че през третото тримесечие на годината са погасени задължения, възникнали преди започване на процедурата по ликвидация, в размер на 177 хил. лева, които представляват дължим данък добавена стойност.

„Хасково Табак“ беше обявено в ликвидация през 2006 година. Дружеството е част от холдинга „Булгартабак“. 

Свързани компании:

Хасково-БТ АД - в ликвидация(4H9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:51 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още