IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прегледът на застрахователите и пенсионните дружества е удължен до края на януари

Резултатите на отделните застрахователни дружества ще бъдат готови до края на годината, а на групово ниво ще са ясни до 23 януари 2017 г.

10:51 | 27.12.16 г.
<p>
	Председателят на КФН Карина Караиванова.&nbsp;<em>Снимка: БТА</em></p>

Председателят на КФН Карина Караиванова. Снимка: БТА

Управляващият комитет удължава до края на януари 2017 г. срока за преглед на балансите на застрахователи и презастрахователи, както и за прегледа на активите на пенсионните фондове, съобщи Комисията за финансов надзор (КФН).

Резултатите на отделните дружества ще бъдат готови до края на годината, както бе планирано.

Но във връзка с прегледа на резултатите на групово ниво, които включват и показателите на свързани застрахователни компании от други държави, срокът се удължава до 23 януари 2017 г .

Заедно с резултатите от прегледите ще бъдат оповестени и резултатите от стрес теста на застрахователния сектор, което ще се случи до 3 февруари 2017 г. 

През септември Комисията определи новите независими външни проверяващи на застрахователните и пенсионните дружества, които имаха договори с „РСМ България”.

Смяната се наложи, след като в началото на септември КФН изключи „РСМ България” заради установена невярна информация в документите на дружеството. Тогава от „РСМ България“ ООД съобщиха, че ще извършат вътрешна проверка във връзка с констатациите на КФН. От дружеството отхвърлиха обвиненията и заявиха, че според тях има тенденциозно отношение от страна на ръководството на регулатора.

В същото време неколкократно председателят на КФН Карина Караиванова потвърди намарението на комисията проверките на този сектор да приключат до края на годината. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:39 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още