IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преките чуждестранни инвестиции приковават вниманието през седмицата

БНБ ще публикува данни за дейността на инвестиционните фондове през второто тримесечие

09:12 | 17.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Преките чуждестранни инвестиции приковават вниманието през седмицата

Преките чуждестранни инвестиции през първата половина на годината и дейността на инвестиционните фондове приковават вниманието през новата работна седмица.

Лятото е в разгара си, като през настоящата седмица не ни очакват много значими макроикономически данни и корпоративни новини. Но ето какво предстои през третата седмица на август:

В понеделник (17 август) Българска народна банка (БНБ) ще публикува данни за състоянието на платежния баланс към края на юни. От статистиката ще разберем повече за притока на преки чуждестранни инвестиции през първото полугодие.

От националната банка очакваме и данни за дейността на дружествата, специализирани в кредитиране, за второто тримесечие на 2015 г.

В първия ден от седмицата ще се съберат акционерите на Феникс Капитал Холдинг АД и Кепитъл Консепт Лимитед АД.

Във вторник (18 август) БНБ ще оповести редовното си месечно издание „Информационен бюлетин“. Публикацията съдържа широкообхватни месечни статистически данни за цялата финансова система на България в четири сектора: финансов, външен, фискален и реален.

В сряда (19 август) от централната банка очакваме данни за дейността на инвестиционните фондове през второто тримесечие на годината.

За четвъртък (20 август) не са предвидени събития.

В петък (21 август) Националният статистически институт (НСИ) ще публикува информация за индексите на оборота в услугите, за разходите за придобиване на дълготрайни материални активи и за туристическите пътувания и разходите за туризъм на населението за второто тримесечие на 2015 г.

В последния работен ден от седмицата синдиците на Корпоративна търговска банка ще представят редовния отчет за своята дейност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:06 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още