IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пътната агенция търси строител за още 16 км от магистрала "Хемус"

Строителството на 24 км от магистрала "Струма" между Кресна и Сандански започва утре

12:41 | 29.08.16 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник : АПИ</em></p>

Източник : АПИ

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) обяви търг за технически проекти и строителството на 16,3 км от автомагистрала „Хемус“ - участъка от пътен възел „Белокопитово“ до пътен възел „Буховци“ в посока Търговище.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 133 млн. лв. без ДДС, съобщи Агенцията. 


Отсечката ще бъде с по две ленти за движение в посока, две ленти за спиране, средна разделителна ивица, водещи ивици и банкети.

Проектът включва шест виадукта, пътен възел за връзка с пътя Мировец - Певец, нова връзка с пътя Шумен - Търговище при „Белокопитово“, мост и 11 пресичания със селскостопански пътища.

Това е втората тръжна процедура за строителството на участък от „Хемус“, която АПИ обяви в рамките на последните два месеца.

На 7 юли бе обявена обществената поръчка за проектирането и изграждането на близо 10 км от автомагистрала „Хемус“ - между Ябланица и Боаза в посока Велико Търново, а на 23 август бяха отворени офертите на 11 кандидати.

На 22 юли бе открита и тръжната процедура проектирането на 50 км от автомагистралата в участъка от Боаза до връзката с пътя Плевен - Ловеч.

Обявената днес обществена поръчка е за изготвяне на технически проект и строителство (инженеринг) на магистрала „Хемус“, участък от км 310+940 до км 327+260. Кандидатите могат да подават оферти до 17,30 ч. на 10 октомври 2016 г. Те ще бъдат отворени на 11 октомври, в 14 ч. Срокът за изпълнение на проекта е 910 дни.

Строителството на близо 24-километровия участък от Кресна до Сандански от автомагистрала „Струма“ започва утре, съобщи още Агенцията. Проектът се финансира от програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г.

Общата дължина на лот 3.3 от аутобана е 23,6 км. В участъка между Кресна и Сандански ще бъдат изградени два пътни възела -  „Струмяни“ и „Сандански“, 25 големи съоръжения - мостове, надлез над жп линията София – Кулата, селскостопански подлези и надлези.

Изпълнител е Консорциум „Струма Лот 3.3“, в който участват: „ГБС инфраструктурно строителство“ АД, „Пътстрой 92“ АД, „Главболгарстрой“ АД и „Геострой“ АД. Стойността на договора е 234 млн. лв. без ДДС.

Строителният надзор ще осъществява „Пътинвестинженеринг“ ЕООД. Техният договор е за 2,9 млн. лв. без ДДС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 10 rate down comment 2
DarkStar
преди 7 години
"Срокът за изпълнение на проекта е 910 дни" .... или близо 2,5 години след подписването на договора с изпълнителя,...., за една малка! част от магистралата.910 дни...не че нещо, но ми се струва, че за толкова малко километри, толкова много време...Явно аз съм назад с технологиите... май ще спестявам за летящ дрон за сина ми като стане на 18, те тъкмо ще я завършат цялата, но може да няма нужда да се ползва магистрала тогава...Пък ако Еврофутбол се светнат и започнат да правят залози за това, фирмата на кой депутат (примерно Пеевски или Доган) ще спечели търга, може да отвори нова ниша в този бранш :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 9
vladconsult
преди 7 години
За съжаление, Хемус се строи само с наши, на всички данъкоплатци пари. И няма да има евро пари за магистрали оттук нататък. Затова трябва да се изчисли много добре кой и как ще минава по нея и колко ще плаща, за да се прецени докъде ще стигне. Да не стане като със стадионите по селата в които живеят само нашите родители - българи над 70те.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 15 rate down comment 1
rat
преди 7 години
Вярно, преди избори винаги се сещат за Хемус и северна България, но след изборите бързо им минава и така до следващите избори :).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 18 rate down comment 3
s3
преди 7 години
Май избори наближават ... Иначе защо ще се хващат пак с Хемус?Интересно, колко избори трябва да минат за да се завърши Хемус.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още