IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговете за гориво на МЗ минават към финансовото министерство

Структурите към здравното ведомство вече няма да провеждат самостоятелно поръчки за доставка на автомобилно гориво

17:32 | 25.03.16 г.
Търговете за гориво на МЗ минават към финансовото министерство

Министерството на финансите поема обществените поръчки за гориво на всички подчинени на здравното министерство структури.

Всички регионални здравни инспекции, Фондът за лечение на деца, Центърът за асистирана репродукция, Националният център по обществено здраве, всички центрове за спешна помощ, центровете по трансфузионна хематология, държавни психиатрични болници, домове за медико-социални грижи за деца към здравното министерство вече няма да правят обществени поръчки за доставка на автомобилно гориво. Дейността се прехвърля на Централния орган за обществени поръчки (ЦООП).

С промените възможността да провеждат самостоятелно такива обществени поръчки се отнема от всички второстепенни разпоредители с бюджет към МЗ. Промените са публикувани на сайта на Министерството на здравеопазването за публично обсъждане.

С предложението се цели да се създаде възможност за центровете за спешна медицинска помощ и другите второстепенни разпоредители с бюджет към министъра на здравеопазването да сключват договори за доставка на автомобилно гориво при много по-добри условия за тях, се посочва в доклада на министъра към проекта.

Посочва се, че ЦООП сключва рамкови споразумения за доставка на автомобилно гориво основно с търговци, които разполагат с голям брой бензиностанции на територията на цялата страна, което ще е от полза за ефективното осъществяване на дейността на центровете за спешна медицинска помощ и другите второстепенни разпоредители с бюджет към министъра на здравеопазването.

Предложенията за промени идват дни, след като се появиха съмнения за неизгоден договор за зареждане на линейките на столичната Спешна помощ. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още