IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Банкок и Мексико Сити - градовете с най-кошмарен трафик

Изследванията на TomTom показват, че от 2008 г. насам задръстванията в глобален план са се увеличили с 23%

17:58 | 23.02.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Трафикът в Мексико Сити. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Трафикът в Мексико Сити. Снимка: Архив Ройтерс

Столиците на Тайланд Банкок и на Мексико Мексико Сити са градовете с най-лош трафик, показва изследването на производителя на навигации и GPS системи TomTom. Компанията събира ежегодно информация за своя Traffic Index, като за това се използват навигациите, които TomTom предлага на световния пазар.

За втора поредна година №1 в неприятната класация печели столицата на Мексико, където времето за пътуване в града се е увеличило с 7% в сравнение с 2015 г. В час пик в Мексико Сити пътуването отнема над два пъти повече време в сравнение с нормалния трафик, който сам по себе си също е изключително натоварен.

С други думи, шансовете да висите дълги часове в задръствания по улиците на този град са невероятно високи и на практика няма спасение от километричните тапи.

Второто място заема Банкок, но от TomTom правят уточнение, че вечерният трафик в столицата на Тайланд е по-лош и от този в Мексико Сити. За щастие там големите тапи се задържат броени часове. Според анализатори положението в Мексико Сити и Банкок не може да се „оправи” със строежа на нови улици или пътни възли, просто превозните средства са твърде много.

Място в Топ 5 намират още Джакарта, Чонгкинг в Китай и столицата на Румъния Букурещ.

Изследванията на TomTom показват, че от 2008 г. насам задръстванията в глобален план са се увеличили с 23%. Най-малко е увеличението на трафика в Европа и Северна Америка, а най-голямо - в Азия, Африка и Океания. 

Още подобни новини четете в Automedia.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още