IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седмица на модата в Бразилия

В Бразилия започна най-голямото събитие в света на модата в Латинска Америка - Седмицата на модата в Сау Паулу

16:05 | 11.06.10 г.
Топ моделът Жизел Бюндхен
Топ моделът Жизел Бюндхен

„Бразилия е млада страна с млада култура и с огромен потенциал за икономически растеж и развитие,“ заяви на пресконференция организаторът на Седмицата на модата Паулу Боржес пред ФП. Мероприятието ще се проведе в Бразилия и ще бъде най-голямото събитие в света на модата в Латинска Америка.

До 14 юни бразилски манекенки ще дефилират с традиционни мини бикини за сезона лято в южното полукълбо 2010-2011 г.

Най-скъпо платеният топмодел в света, бразилката Жизел Бюндхен, ще се завърне на модните подиуми в неделя, 4 месеца след като роди първото си дете. Баща на детето й е състезателят по американски футбол Том Брейди.

Бразилците сякаш са обзети от натрапчивата мисъл, че непременно трябва да си купят облекло, проектирано от прочути дизайнери. Тази година Седмицата на модата в Сау Паулу хвърля светлина именно върху това, стимулирайки пазар на модата, който за луксозните марки е на път да стане най-рентабилният в света.

Бразилците обичат да прахосват пари за покупки, заявиха от консултантската фирма MCF Consultoria. Луксозни чанти с марката Louis Vuitton са носени от много жени в Сау Паулу. Armani, Chanel, Dior и Gucci са често срещани марки на пазара на лукса, защото бразилците искат да носят последния писък на модата от някоя европейска колекция. Те искат да създадат впечатление, че винаги са в крак с модата, и са много импулсивни, допълниха от фирмата.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:02 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още