IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гръцките суапове за защита от фалит с ново рекордно повишение

Гръцките суапове за защита от фалит (CDS) се повишиха до 1090,8 базови пункта, от 934,2 пункта в сряда, на фокус остава Испания

19:45 | 24.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Гръцките суапове за защита от фалит с ново рекордно повишение

Цената за застраховка на гръцкия дълг се повиши до нови исторически нива в четвъртък, докато испанските суапове за защита от фалит също се търгуваха на рекордни нива, пише MarketWatch.

Гръцките суапове за защита от фалит (CDS) се повишиха до 1090,8 базови пункта, от 934,2 пункта в сряда. Испанските CDS затвориха на 261,7 пункта от 264,9 в сряда.

Суаповете са вид деривативни финансови инструменти, които биват изплащани в случай на фалит. Цена от 261,7 базови пункта означава, че трябва да плащате по 261,7 хил. долара на година, за да застраховате дълг от 10 млн. долара, за пет години.

„Перспективите за бавен икономически растеж в Европа и последствията от мерките за съкращаване на бюджетните дефицити, карат инвеститорите да се чувстват несигурни, дали Гърция и други страни от „маслиновия пояс” ще успеят да предотвратят евентуално преструктуриране на дълга си”, казват анализатори от Action Economics.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:10 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още