IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фондът BPD вече притежава 100% от Логистичен Парк Варна

Нов наемател влиза в първата сграда на комплекса

15:41 | 09.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Фондът BPD вече притежава 100% от Логистичен Парк Варна

Инвестиционният фонд за имоти Бългериън Пропърти Девелъпмънтс (Bulgarian Property Developments, BPD) вече притежава 100% от дружеството „Варна Лоджистикс“ - компанията инвеститор в проекта Логистичен Парк Варна.

Сделката, финансови параметри за която не се посочват, е резултат от постигнато споразумение за изкупуване на акциите на компанията Феърплей Къмършъл, която държеше 50% от собствеността.

От месец юли комплексът привлече нов наемател. Обща площ от 637 кв. м заема „Act Logistics” - българският партньор на международната транспортна компания Gefco. Там ще бъдат разположен офисът им и складови помещения. С „Act Logistics” е сключен договор за наем за 5 години. Компанията развива дейност в областта на международния транспорт и логистиката на товари и на сухопътни групажни превози. В София тя разполага с 6000 кв. м складови площи, а в Русе - с 1000 кв. м.

Логистичен Парк Варна е разположен в Западна Промишлена Зона на морската столица и е с обща застроена площ от над 120 хил кв. м. Проектът има бърз достъп до околовръстния път на града и бул. „Владислав Варненчик”, част от пътния коридор, свързващ морския бряг със София и основните европейски транспортни коридори.

BPD е създаден през 2004 г. и е първото дружество за недвижими имоти в България, листнато на Лондонската фондова борса.

От 2009 г. BPD e частна компания и е част от Tavistock Group – глобална частна инвестиционна компания, основана преди 30 години от инвеститора Джоузеф Луис. Компанията се разраства, за да обхване инвестиционно портфолио от 15 държави. Tavistock Group има офиси в Европейския съюз, САЩ, Китай, Аржентина, Мексико.

Освен Логистичен Парк Варна BPD изгражда Логистичен Парк Русе върху терен от над 53 хил. кв. м в новата индустриална зона на Русе.

Стратегията на фонда е да инвестира предимно в нежилищни имоти в София и другите големи градове на България с цел да изгради балансиран портфейл от индустриални имоти, офиси и търговски центрове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:52 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още