IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ревизираните данни за БВП и износът през юли на фокус през седмицата

Друг акцент са данните за производството и продажбите в промишлеността, строителството и търговията през юли

07:39 | 07.09.10 г.
Ревизираните данни за БВП и износът през юли на фокус през седмицата

След почивния и празничен 6 септември днес, 7 септември, стартира търговията с права на Инвестор.БГ АД за издаване на варанти на дружеството.

Емисията е в размер на 79 964 броя безналични, поименни, свободно прехвърляеми варанти, с емисионна стойност 4 лева. Срокът на варантите е 5-годишен от датата на издаване, а цената на изпълнение е 12,4 лв./акция.

Това ще бъде втората емисия варанти на БФБ-София, след като в началото на тази година такива издаде Енемона.

В сряда (8 август) НСИ ще обяви предварителни данни за БВП през второто тримесечие на 2010 г., които по същество представляват ревизия на вече обявените "експресни оценки".

Експресните оценки показаха спад на БВП с 1,5% през второто тримесечие на 2010 г., което е значително подобрение (2,5 п.п.) спрямо експресни оценки за спад с 4% на годишна база през първото тримесечие на годината. По-късно експресните оценки за първото тримесечие бяха коригирани до минус 3,6%. Ако и сега разликата между експресните оценки и предварителните данни е 0,4% в полза на по-малък спад, то можем да очакваме той да бъде редуциран до минус 1,1% за второто тримесечие.

За сряда е насрочено и Общо събрание на Крепежни изделия АД. В същия ден НСИ ще предостави и ревизирани данни за износа и вноса през юни 2010 г.

В четвъртък (9 септември) ще бъдат предоставени данни за износа и вноса през юли. Износът е движещата сила на икономическото възстановяване, след като през юни надхвърли предкризисните нива, реализирайки 41% ръст на годишна база.

В петък (10 септември) НСИ ще оповести данните си за производството и продажбите в промишлеността, строителството и търговията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:35 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още