IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Земеделието заема над 5,5% от БВП

Симеон Дянков обеща на зърнопроизводителите намаление на акциза за горивата

13:13 | 04.11.10 г. 2
Автор - снимка
Създател
Земеделието заема над 5,5% от БВП

Положителното търговско салдо на страната в момента се дължи на земеделието, което заема над 5,5% от брутния вътрешен продукт (БВП).

Това съобщи министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, цитиран от БТА. Според Найденов това не говори добре за останалите сектори на икономиката.

Данните са обсъдени на среща днес при премиера Бойко Борисов, на която са присъствали представители на Националната асоциация на зърнопроизводителите и министърът на финансите Симеон Дянков.

Финансовият министър обеща на зърнопроизводителите до края на годината да бъде одобрен намаленият акциз на горивата. Следващата седмица на среща с председателите на бюджетната комисия и на комисията по земеделието и горите ще бъде оформен текстът за промяна в закона за акциза.

Това ще позволи на българските производители да получават гориво на преференциални цени, допълни земеделският министър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:56 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
rootoffselo
преди 13 години
До: БоянБрателе... що не вземеш да се научиш да пишеш първо ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 0
Боян
преди 13 години
В България от комунизма се наследи, че да си земеделец е *** дума и е работа само за глупави и безпреспективни хора, радостное че в последните години това малко или много вече не е така и доста кадърни и млади хора започнаха да се занимават със земеделие и това оказва своето влияние, през 80' години България е била водеща в редица отрасли на замеделието както и науката за земеделето, но за няма и 5 години всичко разсипаха там. Но България със своите земи е идеална за земеделия и върпреки безкрайното безхаберие на държавата и незаинтересованост, там нещата ще си дойдат на място и ние отново ще сме една много развита в аграрно отношение държава. Като между другото това е и един от бъдещите много добре печеливши сектори на икономиката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още