IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индекс щастие във Великобритания

Министър-председателят на страната ще регулира социалната политика на правителството съобразно необичайния индекс

16:08 | 15.11.10 г.
Индекс щастие във Великобритания

Властите във Великобритания решиха да измерят „индекс на щастието“ на гражданите, съобщава вестник Guardian във връзка с източник от британското правителство.

Както станало известно въпросите, по които ще се определя степента на „общото благосъстояние“ на британците, ще се добавят в стандартния въпросник към населението от следващата пролет. Министър-председателят на страната Дейвид Камерън помолил да се изработи метод за подобно запитване от Службата за национална статистика.

По думите на източника на вестника въвеждането на „индекс щастие“ ще позволи да се оцени „психическото и физическо благополучие на хората в Обединеното Кралство“. Резултатите от въпросите, които ще бъдат публикувани на тримесечие, ще заемат „централно място в избора и оценката на социалната политика на правителството“.

Плановете на Дейвид Камерън вече събудиха безпокойствието на няколко политици в страната. По мнение на чиновници „индекс щастие“ не бива да се изчислява в момент на бюджетни съкращения, продиктувани от финансова криза.

Президентът на Франция, Никола Саркози, подхвана сходна инициатива миналата година, но дали се е стигнало до реализацията й така и не стана ясно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:42 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още