IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабелните оператори се обединиха в нова браншова организация

Българската асоциация на кабелните комуникационни оператори се явява пряк наследник на двете досегашни организации в бранша

12:47 | 14.12.10 г.
Кабелните оператори се обединиха в нова браншова организация

Кабелната индустрия в България се обединява в нова браншова организация под името Българска асоциация на кабелните комуникационни оператори (БАККО), съобщиха от асоциацията.

Новата организация се явява пряк наследник на двете досегашни организации в бранша – Асоциацията на Българските Кабелни Оператори (АБКО), обединявала през годините големите национални и регионални кабелни оператори, и “ТВ Клуб 2000”, която представляваше интересите на средните и малки кабелни комуникационни оператори.

С участието на представители на 36 кабелни комуникационни оператори е приет устав и етичен кодекс на новата организация. Той ще засяга отношенията в самата индустрия, към клиентите на телекомуникационни услуги, както и отношенията с регулаторните органи и институциите в България.

Сред учредителите на новата организация са както големи играчи на пазара на телевизионни, интернет и телефонни услуги като Близу, МСат Кейбъл, Кабел сат Запад, Телекабел, Цифрова Кабелна Корпорация, Диана Кабел, Спринт, Видеосат, Вирджиния RN, Кейбълком холдинг, така и малки местни компании от всички краища на България.

Управителният съвет на асоциацията има 13 членове и на първото си работно заседание ще избере и председател на сдружението, който ще бъде натоварен със задачата да представи план за работа на организацията през следващата една година и заедно с останалите членове на УС да излезе още в първите седмици на новата година с публична позиция по най-наболелите въпроси на бранша.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още