IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси се повишиха, поради очакване за нови сделки

Незатруднени от токсични активи, големите канадски банки са в изходна позиция да се нахвърлят върху изпаднали в беда американски финансови компании, коментират анализатори

22:55 | 21.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Щатските индекси се повишиха, поради очакване за нови сделки

Щатските индекси се повишиха във вторник, като финансовите институции отбелязаха най-силен ръст, след като мащабна сделка в банковия сектор подхрани увереността, че подобни трансгранични сделки са възможни, пише MarketWatch.

„Това е само началото, очаквайте още трансгранични сделки“, казва Антъни Майкъл Сабино, професор по бизнес и право от St. John’s University в Ню Йорк, по повод поглъщането на Chrysler Financial от Toronto-Dominion Bank за 6,3 млрд. долара.

„Незатруднени от токсични активи, големите и жизнени канадски банки са в изходна позиция да се нахвърлят върху изпаднали в беда американски финансови компании“, казва Сабино, предричайки по нататъшни придобивания на американски финансови компании от канадски банки.

Dow Jones Industrial Average се повиши с 0,48% до 11533 пункта, воден от J.P. Morgan Chase & Co., American Express Co. и Bank of America Corp.

Dow „направи три опита да затвори над 11500 през последните 10 дни, като се проваляше всеки път. Нивото изглежда трудна за преминаване техническа точка на съпротива, която няма да е лесно да се прехвърли тази седмица“, казва Фред Диксън, инвестиционен директор на Davidson Cos.

Повишавайки се за четвърта поредна сесия, Standard & Poor’s 500 спечели 0,60% до 1255 пункта. Финансовият сектор беше най добре представилата се от десетте индустриални групи на индекса.

Nasdaq Composite Index се повиши с 0,68% до 2668 пункта.

В понеделник, както S&P 500, така и Nasdaq достигнаха нови рекордни нива за 2010 г. и това може да накара инвеститорите да се откажат от по-предпазливите стратегии преди празниците, коментират анализатори.

„Това е нещо като самосбъдващо се пророчество. Ако нещо не може да понижи пазара, само ще го направи по-силен“, казва Марк Падо, пазарен стратег на Cantor Fitzgerald.

Акциите на Adobe Systems Inc. се повишиха, след като софтуерната компания обяви по-добри от очакваните приходи.

Като допълнение към новината за сделката на Toronto-Dominion Bank, холандската химическа компания Royal DSM NV обяви, че планира да закупи американската биотехнологична компания Martek Biosciences Corp. за 1,09 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:51 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още