IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да повишим цената на жилището си при продажба?

Няколко съвета как да направим жилището си по-привлекателно в очите на потенциалните купувачи

13:51 | 09.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Как да повишим цената на жилището си при продажба?

Всеки очаква нещо ново и цялостна положителна промяна, когато сменя жилището си с ново. Това не означава, че новият имот трябва да е толкова различен, че да не прилича на дом и да носи усещане за уют, но във всеки случай не трябва да е точно копие на жилището, от което купувачът току-що е излязъл.

Това означава, че когато продаваме своя имот, е добре да начертаем план как да го направим по-привлекателен и продаваем. Това е мнението на Меган Ламбърт, автор в специализираното издание EzineArticles, която дава няколко съвета за това как да направим жилището си по-приветливо и атрактивно в очите на купувачите.

Освежете имота си. Ако не дадете нещо в допълнение от себе си, няма начин да получите нещо в замяна. Вашият купувач трябва да получи усещане за удовлетвореност и да остане с впечатлението, че получава стойностна инвестиция. За целта трябва да придадете на жилището си ново усещане и да го превърнете в място, което изглежда достатъчно добро за живеене.

Емоциите превръщат имота в дом. Именно затова в много страни често той носи име на известна местност в близост или пък името му е комбинация от името на улицата и номера на адреса.

Ако като продавач сте прекалено привързан към дома, който продавате, е добра идея да опитате да потиснете тези свои чувства. Чуждите посетители, които го посещават, може да не се изкажат с най-добри думи за него, а не е разумно да храните някакви негативни чувства към вашите потенциални купувачи.

Добре би било да направите жилището си да излъчва топлина и уют, но в същото време не е уместно да прекалявате. Уверете сте например, че не сте поставили прекалено много картини, които да попречат на посетителите да усетят истинската атмосфера в дома ви, казва Ламбърт.

Наред с това при огледите съществуват и различни рискове. В много страни например клептоманите са едни от честите посетители при огледи на имоти за продан. Уверете се, че сте прибрали или опаковали ценностите в дома си. Това също така ще придаде на жилището по-изчистен вид и ще помогне на посетителите да си го представят по-лесно като свой дом.

Ако искате да постигнете по-висока цена, направете всичко възможно вашият имот да е чист и спретнат. Семейството, което евентуално ще го купи, може да е свикнало с различни петна и миризми, но най-добре в момента на огледа такива да няма. Малко лакировка, блясък и приятен аромат не са никак излишни.

В крайна сметка може да стане така, че вашият дом всъщност да изглежда толкова добре, че да не искате да се разделите с него въобще. Ако не, все пак ще имате шанс да постигнете доста по-добра цена, отколкото бихте очаквали първоначално.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още