IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Globul готов да премахне автоматичното подновяване на договорите

По-рано от Мтел заявиха, че са съгласни с премахването на клаузата за автоматично подновяване на договорите, ако мярката се отнася за всички оператори

15:26 | 09.02.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
Globul готов да премахне автоматичното подновяване на договорите

Мобилният оператор Globul е готов да премахне клаузата за автоматично подновяване от индивидуалните договори на настоящите и новите си клиенти. Това заявиха от компанията по време на кръгла маса, организирана от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) с участието на представители на други регулаторни органи и на трите мобилни оператора.

„Globul ще предприеме нужните действия по премахване на спорната клауза от срочните договори, след като бъдат уточнени конкретните параметри, начин, условия и срокове за това”, заяви Ясен Гуев, директор „Корпоративна политика” на оператора.

След извършени проверки в компанията е установено, че актуализирането на договорите за нови абонати ще отнеме приблизително два месеца.

Гуев обаче е подчертал, че практиката за автоматично подновяване на договорите трябва да бъде преустановена и от доставчиците на фиксирани услуги, интернет и телевизия.

В средата на януари от Мобилтел заявиха, че са съгласни с премахването на клаузата за автоматично подновяване на договорите, но в случай че тази мярка е приложима по отношение на всички оператори. Тогава от оператора посочиха, че темата за автоматичното подновяване на договорите трябва да бъде подложена на задълбочено обсъждане.

По отношение на преносимостта на номерата от Globul са посочили, че продължават да подкрепят мерките за облекчаване на процеса, включително въвеждането на процедурата „на едно гише”, която улеснява клиентите чрез посещение единствено на офиса на приемащия оператор.

Относно нежеланите рекламни съобщения, получавани от абонатите под формата на SMS, операторът е предвидил и осигурил възможност на своите абонати да се откажат от получаването им чрез всички канали за комуникация с компанията, са подчертали от Globul.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Спящият бик
преди 13 години
Дали има още наивници, които да им вярват? Вълкът козината си мени, в Глобул обаче всичко е по старому. Старите прийоми, с които се опитват да подведат и измамят клиента, старите бланки, старата "система", както и казват и с която се оправдават и обясняват всичко. Сякаш не те нарочно са измислили, за да вкарат в капан клиента и да издевателстват над него, докато Господ и Главният прокурор са слепи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
aristotel
преди 13 години
"След извършени проверки в компанията е установено, че актуализирането на договорите за нови абонати ще отнеме приблизително два месеца."Пак ще се ШИКАЛКАВАТ и ще станат 6 месеца. Това са стари мекерета и имат лоби в политиката т.е. дават много подаръци на политици и те ги оставят да СКУБЯТ РАЯТА :-)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още