IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България договори 127 млн. евро

Средствата са в рамките на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм

22:03 | 17.02.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
България договори 127 млн. евро

Сумата от 126,6 млн. евро ще бъде отпусната на България от страните-донори Норвегия, Исландия и Лихтенщайн, съобщи пресслужбата на МС след състоялите се преговори с участието на министъра по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев и неговия екип.

Предмет на преговорите е бил новият програмен период на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм, предаде БТА.

Чуждестранната делегация е била водена от Стайнар Хаген - зам.-генерален директор на Министерството на външните работи на Норвегия, и е включвала норвежкия посланик Тове Скарстейн и представители на Офиса на финансовия механизъм на ЕИП. 

Тема на преговорите са били програмните области околна среда, енергетика, здравеопазване, културно наследство, правосъдие и вътрешни работи, подкрепа на неправителствения сектор, партньорство с норвежки институции, както и финансовото разпределение и схемата за управление в рамките на меморандумите за разбирателство.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:06 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
no-credit
преди 13 години
За заем ли става въпрос? Ако да, какви са условията?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още