IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алтерко Роботикс подписа договор с най-големия австрийски телеком

От компанията съобщиха, че има интерес и от Англия, Франция и Германия

14:55 | 18.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Алтерко АД</em></p>

Снимка: Алтерко АД

Алтерко Роботикс сключи първи договор със западноевропейски телеком за доставката на часовниците MyKi.

В края на миналата седмица българската IoT компания и най-големият австрийски мобилен оператор А1 подписаха споразумение и детският GPS/GSM часовник е вече наличен в цялата мрежа на оператора в страната. Срещу 9,90 евро на месец абонатите на А1 ще могат да се сдобият с часовника, SIM карта и подходящ тарифен план.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
„Много сме щастливи, че популярността на MyKi не стихва и продуктът ни е вече в продажба в Австрия. Благодарим на А1 за доверието", коментира Димитър Димитров, изпълнителен директор на Алтерко Роботикс.

"А1 е най-големият мобилен оператор в Австрия и първият телеком в Западна Европа, който пуска часовника ни в продажба. Междувременно интересът към MyKi от страна на операторите в Англия, Франция и Германия е също много голям и текат тестове. Надяваме се скоро да можем да се похвалим с добри новини и от тези страни", заяви още той. 

От Алтерко Роботикс разкриват също, че следващия месец компанията планира да пусне нов продукт, който ще бъде от полза за семействата.

Акциите на Алтерко поевтиняват с 10,33% от началото на годината при пазарна капитализация от 31,5 млн. лв. 

Свързани компании:

Шелли груп АД(SLYG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още