IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН издаде временна забрана за търговото за акциите на Еко Инвест Холдинг

Mажоритарният собственик Олег Прокопиев отправи предложение за акциите на малките акционери в края на март

14:28 | 20.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Комисията за финансов надзор (КФН) издава временна забрана за публикуване на търговото предложение, внесено от Олег Прокопиев, за закупуване на акции на „Еко Инвест Холдинг” АД от останалите акционери на дружеството. Това става ясно от взетите решения на провелото се на 19 април заседание на Комисията. 

В края на март Investor.bg писа, че мажоритарният собственик на Екоинвест Холдинг АД Олег Прокопиев е отправил търгово предложение за закупуване на акциите на малките акционери на цена от 2 лева на акция. 

Намеренията му са след изтичане на срока на търговото предложение и публикуване на резултатите от търга да поиска отписване на компанията от регистъра с публични дружества, воден от КФН. 

Обект на търговото предложение са 96 607 броя акции с право на глас, представляващи 8,3% от капитала и от гласовете в общото събрание. Справка с последния публикуван отчет на дружеството за четвъртото тримесечие на 2016 г. сочи, че Олег Прокопоев притежава пряко 815 725 броя акции, с номинална стойност 1 лв., представляващи 70,5% от гласовете в общото събрание на акционерите. В същото време Юлиан Богданов Карабиберов притежава пряко 219 012 броя с номинална стойност от 1 лв., представляващи 18,93% от гласовете. 

Инвестиционен посредник, упълномощен от търговите предложители, е Първа финансова брокерска къща.

Намерението на търговия предложител е да запази дейността на дружеството без съществени промени и да оптимизира приходите и разходите на компанията чрез реализиране на нови договори.

"В условията на бавно възстановяване от глобалната икономическа криза и увеличена конкуренция от страна на европейски и други производители, компанията ще се стреми да увеличи приходите от основните си клиенти и да набавя нови такива", обясняват от дружеството в съобщението си.

Не се очаква компанията да използва съществено допълнително външно финансиране.

Свързани компании:

Екоинвест Холдинг АД(6EC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още