IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН поиска от Лавена корекции преди публичното предлагане на акции

В началото на юни козметичният производител взе решение капиталът да бъде увеличен

15:52 | 14.07.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Комисията за финансов надзор (КФН) поиска от „Лавена” АД да коригира непълноти и несъответствия във връзка с искането му за потвърждаване на проспект за първично публично предлагане на акции. Това става ясно от решенията на регулатора от провелото се на 13 юли заседание.

От съобщението става ясно, че КФН признава нивото на антицикличен буфер, определено от БНБ в размер на 0 % за трето тримесечие на 2017 г., което се прилага към експозиции за кредитен риск в Република България.

В раздел „Капиталова адекватност  и ликвидност на инвестиционните посредници” - „Капиталови буфери” можете да намерите информация относно нивото на антицикличен буфер.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Припомняме, че в началото на юни Съветът на директорите на „Лавена“ взе решение капиталът на дружеството да бъде увеличен от 266 652 на 319 982 лева, чрез издаване на 53 330 броя обикновени, безналични, поименни акции с право на глас

Комисията също така изпраща писмо до „Кей Джей Кей Фънд II“, с което информира, че крайният срок във връзка със заявление относно увеличаване на непряко участие на „Кей Джей Кей Фънд II“ в капитала на застрахователните дружества от групата на „Евроинс Иншурънс груп“ АД, изтича на 9 октомви 2017 г.

От решенията разбираме още, че регулаторът удължава срока на назначение на Розалина Градинарова-Стоянова за квестор на Застрахователна компания „Надежда” АД до 31.08.2017 г. и на Кооперация „Синдикална взаимозастрахователна кооперация – СиВЗК” до 30.09.2017 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:27 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още