IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нео Фин Капитал остана без лиценз от КФН за инвестиционен посредник

Дружеството е дъщерно на Ейч Си Ай ЕАД и искаше да получи лиценз за инвестиционен посредник с капитал от 270 хил. лв.

12:04 | 12.09.16 г.
Автор - снимка
Редактор
Нео Фин Капитал остана без лиценз от КФН за инвестиционен посредник

Комисията за финансов надзор (КФН) отказва да издаде лиценз за извършване на дейност като инвестиционен посредник на „Нео Фин Капитал” ЕАД, става ясно от решенията на регулатора на проведеното на 10 септември заседание.

Нео Фин Капитал е дъщерно дружество на Ейч Си Ай ЕАД. От отчета за 2014 г. става ясно, че Нео Фин Капитал ЕАД иска да получи лиценз от КФН за дейност като инвестиционен посредник с капитал от 270 хил. лв.

В Търговския регистър Нео Фин Капитал е вписано като еднолично акционерно дружество с предмет на дейност търговия, търговско представителство, посредничество, агентство на местни и чуждестранни лица в страната и чужбина, отдаване на движими вещи и недвижими имоти, сервизни услуги и др. 

Ейч Си Ай ЕАД е основен акционер на Нео Лондон Капитал АД, който още през 2015 г. обяви плановете си да набере 40 млн. лв. през борсата, с които да инвестира в жилищни проекта в британската столица Лондон.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Първичното публично предлагане приключи без успех, след като по време на подписката, на която инвеститорите можеха да запишат от 120 хил. до 400 хил. акции с номинална и емисионна стойност 100 лв. всяка, в крайна сметка не е записаха нито една акция.

През това лято дружеството реши да направи втори опит за увеличението на капитала си през БФБ – София, като се опита да набере максимум 12 млн. лв. през борсата, или 3,3 пъти по-малко капитал в сравнение с първия опит. Регулаторът одобри проспекта в края на юли.

Свързани компании:

Нео Лондон Капитал АД(178A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:48 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още