IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговски обекти по морето остават затворени след положителни проби за антракс

Глобиха собственик на ледогенератор за производство в нехигиенични условия

09:46 | 28.07.15 г. 1
Търговски обекти по морето остават затворени след положителни проби за антракс

Десет търговски обекта в град Варна и региона остават затворени заради наличие на антраксни спори, съобщи Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

Припомняме, че след като заразено с антракс месо беше разпространено по заведенията в региона, се наложи да бъдат затворени 27 търговски обекта.

След лабораторни изследвания на проби от контактните повърхности в кухните 17 проби са отрицателни и дейността на ресторантите е възобновена.

От затворените заведения са иззети и насочени за екарисаж всички месни продукти, произведени от транжорната в кв. „Аспарухово“ във Варна. В десетте обекта с положителни проби отново ще бъде извършена дезинфекция, след което повторно ще бъдат взети проби.

Междувременно областната дирекция по безопасност на храните в Бургас спря незаконен обект за производство на лед край град Ахелой. Това стана след съвместна проверка от БАБХ, Икономическа полиция и Национална агенция по приходите. Обектът е без регистрация по Закона на храните и не отговаря на никакви хигиенни условия.

Ледогенераторът се е намирал в стара и изоставена стопанска постройка. Там са открити и 150 броя хладилни чанти за транспортиране на продукцията. Производителят е глобен с 1500 лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
misanthrope
преди 8 години
Аз мисля, че за това някой трябва да влезе в затвора. Как може такава липса на контрол? Ясно е къде въпросната крава е направена на наденици, съответната фирма има служители, управител и т.н. и някой трябва да влезе в затвора за това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още