IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Испански инвеститор купи Адмиралтейската арка в Лондон за 60 млн. паунда

Емблематичната сграда, която не отговаря на съвременните офис стандарти, ще бъде превърната в хотел

13:40 | 25.10.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Испански инвеститор купи Адмиралтейската арка в Лондон за 60 млн. паунда

Една от най-забележителните сгради в Лондон ще бъде превърната в луксозен хотел.

Адмиралтейската арка, която беше обявена за продажба в края на миналата година, като част от програмата на британското правителство за набиране на допълнителни приходи в бюджета, вече е собственост на испанския инвеститор Рафаел Серано, съобщи FT.

Сделката е за 60 млн. паунда, като Серано е придобил сградата с договор за 125 годишен наем.

Сградата, която тази година има 100-годишен юбилей, е построена по заръка на крал Едуард VII в памет на майка му - кралица Виктория, и е завършена през 1912 г.

Доскоро в Адмиралтейската арка се помещаваха част от офисите на британската държавна администрация. Тъй като не отговаря на съвременните стандарти за бизнес сграда обаче, главният секретар на администрацията Франсис Мод реши да я включи в списъка за приватизация.

Именно Мод поде инициативата за продажбата или отдаването под наем на държавни имоти с цел оптимизация на разходите за поддръжка на сградите на държавната администрация.

Според информация на изданието към Адмиралтейската арка интерес са проявили катарският държавен инвестиционен фонд, инвестиционен фонд от Абу Даби, както и частната компания за имоти Reuben brothers and Mountgrange.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още