IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво ще движи пазарите през седмицата

След сривовете на пазарите в петък след референдума във Великобритания предстои по-бедна откъм макроикономически събития седмица

09:36 | 27.06.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

След сривовете на пазарите в петък след референдума във Великобритания предстои по-бедна откъм макроикономически събития седмица, но със сигурност няма да е спокойна. В четвъртък мнозинството британци реши страната да напусне Европейския съюз и това изпрати шокови вълни не само в световната политика, но и на международните финансови и валутни пазари. Британският паунд се срина до най-ниските си нива от 31 години, а основните борсови индекси по света отвориха сесиите в петък с резки спадове. Ето кои ще са и основните събития, които имат потенциала да повлияят на пазарите през идните дни:

Във вторник, 28 юни, ще бъдат публикувани финалните данни за икономическия растеж в САЩ през първото тримесечие. Първоначално беше обявено повишение от 0,5% през периода януари-март, което после беше ревизирано до 0,8 на сто.

Ще бъде публикуван индексът за потребителското доверие в САЩ на The Conference Board.

В сряда, 29 юни, Япония ще обяви данни за продажбите на дребно на годишна база. 

Германската компания за пазарни проучвания GfK ще публикува данни за потребителското доверие.

Във федералната република ще има и данни за инфлацията.

Изменението на потребителските цени ще обяви и Испания.

В САЩ ще бъдат обявени данни за потребителските разходи. Освен това Администрацията за енергийна информация публикува редовния си седмичен доклад за петролните резерви в САЩ.

В четвъртък, 30 юни, германската статистическа служба ще обяви данни за продажбите на дребно. Ще бъдат обявени и данни за безработицата.

Евростат ще публикува данни за инфлацията в еврозоната.

Излиза стенограмата от последното заседание на Европейската централна банка.

Статистическата служба в САЩ публикува редовните си седмични данни за подадените молби за помощи при безрабитица.

В петък, 1 юли, Японската централна банка публикува голямото си проучване в производствения сектор, по-известно като „Танкан“. То се следи внимателно от пазарите и е показател за състоянието на сектора, като в него участват 1 200 големи предприятия.

В Китай ще бъдат публикувани Индексите на мениджърите по поръчките (PMI) в сектора на производството. Едното изследване е официалното на властите, а другото е съвместното на Markit и икономическото списание „Цайсин“ (Caixin).

PMI индекси за производството ще има във Великобритания и в Испания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още