IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво ще движи пазарите през седмицата

Без съмнение акцентите тази седмица са заседанията на Федералния резерв на САЩ и на Японската централна банка

09:13 | 25.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Въпреки че пазарите се намират в разгара на летния сезон, инвеститорите не могат да се оплачат от липса на събития и данни, които да създадат динамика. Без съмнение акцентите тази седмица са заседанията на Федералния резерв на САЩ и на Японската централна банка. Освен това Великобритания ще публикува първото четене на данните за БВП през второто тримесечие, което със сигурност ще се следи внимателно и от политиците, и от икономистите.

В понеделник, 25 юли, Германия ще публикува данни за продажбите на дребно и за вносните цени.

Освен това излиза индексът на мюнхенския Институт за икономически изследвания (Ifo) за бизнес климата във федералната република.

Във вторник, 26 юли, американската организация The Conference Board ще публикува индекса си за потребителското доверие в САЩ.

В сряда, 27 юли, германската компания за маркетингови проучвания GfK също ще публикува данни за потребителското доверие в страната.

Очаква се първото четене на данните за БВП на САЩ през второто тримесечие. 

Същия ден заседава Федералният резерв на САЩ за паричната политика, като не се очаква промяна в лихвените проценти. По-скоро инвеститорите ще следят реториката в изявлението и в думите на Джанет Йелън за насоки какви са намеренията на централната банка и как тя оценява американската и глобалната икономика. Според пазарите вероятността за затягане на паричната политика през септември е 18%.

В четвъртък, 28 юли, Германия ще публикува данни за инфлацията през юли, като това е първото четене. Ще има данни и за безработицата.

Доклад за трудовия пазар ще има и в Испания.

Министерството на труда в САЩ обявява редовните си седмични данни за подадените молби за помощи при безработица.

В петък, 29 юли, серия данни ще има от Япония: за инфлацията в региона на Токио, за разходите на домакинствата и продажбите на дребно.

Освен това тогава приключва заседанието на Японската централна банка и очакванията към институцията са, че тя ще обяви стимули за пазарите. Освен това банката ще публикува макроикономическите си прогнози, а управителят Харухико Курода ще има пресконференция.

В Европа се очакват данни за инфлацията и БВП в Испания.

Евростат ще публикува доклада си за инфлацията в еврозоната.

Великобритания ще обяви резултатите от първото четене на данните за ръста на БВП през второто тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още