IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Докато Samsung е в разгара на кризата, Apple поема нагоре

Акциите на производителя на iPhone повишиха стойността си с 2,3% след новините за Galaxy Note 7

10:12 | 11.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Акциите на американския технологичен концерн Apple повишиха стойността си с 2,3%, достигайки връх, какъвто не сме виждали от декември насам. Това се случи, след като конкурентът му Samsung Electronics спря производството на своя основен модел телефони Galaxy Note 7 след появата на случаи на запалили се подменени устройства, предава Ройтерс.

Случващото се може да се превърне в истински кошмар за Samsung и да даде тласък на бизнеса на Apple.

Книжата на компанията на Тим Кук поскъпнаха с 2,66 долара до 116,72 долара за брой по време на следобедната търговия и допринесоха най-много за ръста на S&P 500 вчера. По-рано те записаха скок с 1,5%.

Продължаващите проблеми на Samsung предполагат, че най-големият производител на смартфони в света се е провалил в справянето с проблема, който вече нанесе щети на бранда му и заплашва да попречи на възстановяването на мобилния бизнес на компанията.

След като се появиха слухове за самозапалващите се подменени телефони, Verizon Communications, AT&T и други мобилни оператори спряха продажбите и подмените на Note 7.

Best Buy повече няма да продава Note 7 и заяви, че потребителите трябва да върнат техните смартфони или да ги сменят за различно устройство.

“Вярваме, че продължаващите проблеми с Note 7 могат да помогнат за прехвърлянето на пазарен дял към Apple”, коментира Кълбиндър Гарча, анализатор на Credit Suisse.

Акциите на Apple записаха ръст от 13% от средата на септември досега във връзка с оптимизма за търсенето на наскоро пуснатия на пазара iPhone 7.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:13 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още