IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei отново атакува Samsung в съда

Китайската компания подаде втори съдебен иск в Китай срещу конкурента си

10:15 | 08.07.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Китайският производител на телекомуникационно оборудване и потребителска електроника Huawei Technolgies подаде съдебен иск във втори съд в Китай като част от делото, което води срещу конкурентния производител на смартфони Samsung Electronics, предава Ройтерс.

Говорителят на Quanzhou Intermediate People's Court заяви, че съдът е поел случая наскоро, но не разкри повече детайли за това какви нарушения е посочила Huawei.

През май компанията заведе дело срещу Samsung в САЩ и Китай, търсейки компенсация за нелицензирана употреба на четвърто поколение комуникационна клетъчна технология, операционни системи и софтуер в телефоните на Samsung.

Говорителят на Huawei заяви в четвъртък, че новият иск е подаден през юни и е по същия случай, който стартира през май. По думите ѝ природата на случая изисква Huawei да подава техническа информация пред две съдилища в родната си страна. Другият съд се намира в Шънджън.

Говорителят на Samsung заяви, че южнокорейската компания ще разгледа изцяло жалбата и ще предприеме необходимите действия, за да защити интересите си.

Патентното дело на Huawei показва обръщане на ролите в Китай, тъй като производителите на телефони в страната често биват обект на подобни дела. Миналата година Xiaomi беше принудена за кратко да спре продажбите на мобилни устройства в Индия след жалба за нарушаване на патент за телекомуникационно оборудване на Ericsson.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още