IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изпълнителният директор на Oculus Rift поема нов пост

Компанията за продукти, свързани с виртуалната реалност, се реорганизира, за да стане по-фокусирана

09:56 | 14.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Oculus Rift на Facebook се реорганизира. Главният изпълнителен директор на компанията Брендън Айриб се оттегля от поста, за да оглави ново подразделение на производителя на очила за виртуална реалност, пише Bloomberg.

Oculus създава две групи – една фокусирана върху персоналните компютри, и друга – за мобилните устройства, написа Айриб. Той ще застане начело на подразделението, свързано с персоналните компютри, а Джон Томасън, който се присъедини към Oculus през август като ръководител на софтуерното звено, ще поеме мобилната група.

Айриб заяви, че той, Томасън и главният технологичен директор на Facebook Майк Шрьопфер ще работят заедно за намирането на нов лидер на Oculus. Говорителят на компанията заяви, че ръководителят на екипите в Oculus няма да носи титлата главен изпълнителен директор, но не разкри повече подробности за ролята.

По думите му на фона на растежа и продуктовата стратегия, компанията е решила да създаде двете групи, за да бъде по-фокусирана и да засили развитието си.

„Facebook е ангажирана с работата по виртуалната реалност в дългосрочен план“, коментира още той.

Айриб, който съоснова Oculus заедно с Палмър Лъки, насочи компанията към повтаряне на успеха на Alphabet с разпространяването на операционната система Android. Под неговото ръководство Oculus сключи партньорства с други производители на хардуер за дистрибуция на нейния софтуер. Така например очилата ѝ за виртуална реалност и Gear VR на Samsung Electronics работят в една и съща платформа. Въпреки че устройството на Oculus Rift изисква връзка с по-бърз компютър, разполагащ с по-добра графика, за да работи по-добре, Gear VR изисква само смартфон.

Към второто тримесечие на тази година повече от 1 млн. души месечно използваха Oculus през мобилни устройства. Миналото тримесечие Facebook заяви, че ще инвестира допълнителни 250 млн. долара в съдържание, свързано с виртуална реалност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още