IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Растежът на Ant Financial е с по-голям приоритет от IPO-то ѝ

Компанията ще се листне на борсата не по-рано от 2017 г., твърдят източници

18:04 | 11.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Инвеститорите, които подготвят първичното публично предлагане (IPO) на Ant Financial, оценяваната на 60 млрд. долара финансова компания на китайския гигант в електронната търговия Alibaba, ще трябва да изчакат поне до края на 2017 г., тъй като компанията поставя растежа си на първо място, твърдят източници, цитирани от Ройтерс.

Източниците, запознати с плановете на Ant Financial, твърдят, че тя се фокусира върху разширяването на своята база от потребители, която в момента е 450 млн. души дневно, добавяйки нови търговци и клиенти в списъка си. Основният бизнес на компанията е Alipay, най-голямата онлайн платежна система в Китай. 

Според един от източниците миналия месец Ant все още е трябвало да се свърже с китайските регулатори, за да започне дългия процес по регистрация и да се присъедини към списъка от над 700 фирми, които чакат да се листнат на борсата.

Говорителят на Ant твърди, че групата не е поставила срок или локация за своето първично публично предлагане, а Китайската комисия по ценните книжа не е коментирала въпроса.

Alibaba Group стартира Alipay през 2004 г., за да помогне на китайските купувачи да пазаруват онлайн, а по-късно отдели този бизнес преди листването на групата през 2014 г.

По време на последния кръг на финансиране през април оценката на Ant скочи над 60 млрд. долара. Нейното IPO е сред най-очакваните през последните години.

"Ще осъществим първично публично предлагане в следващите няколко години; все още не сме сигурни къде и кога точно ще бъде листването“, коментира съоснователят и председател на Alibaba Джак Ма във вторник.

Според източниците Ant планира да се листне както в континенталната част на Китай, така и в Хонконг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още