IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber стартира лицензирана услуга в Брюксел

Компанията твърди, че не смята да спре и нелицензираната си услуга, както направи в Париж

15:59 | 03.09.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Транспортната компания Uber стартира предлагането на лицензираната си услуга UberX в Брюксел, въпреки че обяви, че не планира да спре нелицензираната си услуга, както в Париж, предава Ройтерс. 
 
Новата услуга ще стартира с 20 шофьори, които имат лиценз за търговска дейност. Превозите ще бъдат по-скъпи от UberPop, която позволява на потребителите да се возят при независими шофьори.
 
Както в много други страни, влизането на Uber на белгийския пазар беше посрещнато с протести на таксиметровите компании, които виждат в мобилното приложение предпоставка за нелоялна конкуренция. Таксиметровите шофьори планират друга демонстрация в белийската столица на 16 септември.
 
През юли Uber спря UberPop в Париж след ожесточени протести.
 
"Нашата амбиция е да продължим с UberPop", заяви Филип Нютеманс, ръководител на Uber Белгия.
 
Компанията твърди, че сегашното белгийско законодателство ще позволи работата на UberX, но колите няма да имат право да ползват таксиметровите ленти. Министерството на транспорта не е направило коментар на новините от Uber. 
 
Вестите бяха обявени на пресконференция в Брюксел, като мястото ѝ беше обявено само 45 минути преди началото на събитието, за да бъдат избегнати протестите отвън. 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още