IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dallas Cowboys е най-скъпият спортен отбор в света

Топ 5 в класацията на спортните клубове на Forbes се заема от американски и испански отбори

12:33 | 15.09.15 г.
<p>
	Dallas Cowboys.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Dallas Cowboys. Снимка: Ройтерс

Може и да не са печелили Суперкупата от 20 години, но Dallas Cowboys продължават да трупат фенове, след като отборът, който играе в американската Национална футболна лига, беше посочен като най-скъпия отбор в годишното проучване на Forbes, предава The Guardian.

Изданието оценява тексаския отбор по американски футбол на 4 млрд. долара и така Dallas Cowboys изпреварва Реал Мадрид, който е оценен на 3,26 млрд. долара. Челната петица е попълнена от американски и испански отбори. Както носителят на Суперкупата за тази година The New England Patriots, така и бейзболният New York Yankees са оценени на по 3,2 млрд. долара, а Барселона струва 3,16 млрд. долара според Forbes. 

Доказвайки, че успехът на терена не е ключовият за финансовия успех, Washington Redskins е третият по стойност отбор по американски футбол от Националната футболна лига и е оценен на 2,85 млрд. долара.

Най-високо оцененият отбор от английската висша лига е Манчестър Юнайтед, който според изданието струва 3,1 млрд. долара, благодарение на реализираните 703 млн. долара годишни приходи и десетгодишният договор за спонсорство с Adidas на стойност от 1,1 млрд. долара.

Dallas Cowboys е оценен толкова високо, защото играе на голям пазар, има успешен маркетинг и поради приходите от многоцелевия си стадион, който средно събира по 90 хил. от феновете на отбора. Отборът от Далас се развива добре, откакто е собственост на Джери Джоунс, който го закупи за 140 млн. долара през 1989 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още