IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Книга за джунглата" запази челната позиция в боксофиса на Северна Америка

Съвременният филмов прочит реализира 60,8 млн. долара от продажбата на билети

15:23 | 25.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>&nbsp;Снимка: The Walt Disney Company Switzerland</em></p>

 Снимка: The Walt Disney Company Switzerland

Филмът "Книга за джунглата", базиран върху безсмъртната история на Ръдиард Киплинг и вдъхновен от анимационната класика от 1967 г. на "Дисни", за втора поредна седмица е на първо място в боксофис класацията на Северна Америка, предадоха световните информационни агенции.

„Книга за джунглата е смесица от игрална част с актьори и анимация. Лентата включва компютърно генерирани образи на известни герои като мечката Балу, змията Каа и тигъра Шир-хан. Героите са озвучени от редица популярни актьори – Бил Мъри, Скарлет Йохансон и Идрис Елба. 

През втория си уикенд на екран съвременният филмов прочит на "Книга за джунглата", режисиран от Джон Фавро, реализира 60,8 млн. долара от продажбата на билети.

Смразяващ дебют в боксофиса отбеляза лентата "Ловецът: Ледена война" с Крис Хемсуърт, Чарлийз Терон и Емили Блънт. Филмът зае второто място в класацията с разочароващи приходи от 20,1 млн. долара. Следва комедията "Бръснарницата 3" с приходи от 10,8 млн. долара.

Четвърта и пета позиция в боксофиса на Северна Америка заемат анимацията "Зоотрополис" и комедията "Голямата работа" с Мелиса Маккарти.

Приходите от продажбата на билети за двата филма през уикенда в киносалоните на САЩ и Канада възлизат съответно на 6,6 милиона долара и 6,1 милиона долара.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още