IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата и приходите на собственика на Burger King биха пазарните очаквания

Веригата е изправена пред по-силна конкуренция в бързото хранене в САЩ, особено от гледна точка на евтините оферти

15:54 | 26.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Restaurant Brands International, собственик на веригите ресторанти за бързо хранене Burger King и Tim Hortons, отчита по-добри от очакваното печалба и приходи за първото тримесечие, след като и двете вериги са открили нови ресторанти, съобщава Ройтерс.

Нетният растеж на ресторантите на Burger King е 5,1%, а на Tim Hortons – 4,6%.

Растежът на сравнимите продажби обаче се забавя с 0,1% и при двете вериги ресторанти.

Нетната печалба за акционерите на Restaurant Brands възлиза на 50,2 млн. долара през първото тримесечиена годината, минимална промяна спрямо сумата от 50 млн. долара година по-рано.

Печалбата на акция остава без промяна на ниво от 21 цента.

Без еднократните ефекти компанията печели 36 цента на акция, което е малко над средната оценка за 35 цента на анализаторите, анкетирани от Thomson Reuters I/B/E/S.

Общите приходи на базираната в Оуквил, Онтарио, Restaurant Brands се увеличават с 8,9% до 1 млрд. долара, което е над средната оценка на анализаторите от  990,3 млн. долара.

Веригата Burger King е изправена пред по-силна конкуренция в бързото хранене в САЩ, особено от гледна точка на евтините оферти, коментира Bloomberg. McDonald’s рекламира специални предложения с напитки от по 1 или 2 долара, а Wendy’s постига сериозен успех с менюто си от четири продукта за 4 долара. Индустрията е ударена и от дефлацията при хранителните продукти, което понижава цените им в магазините.

В САЩ продажбите от разработените ресторанти на Burger King спадат с 2,2%, като очакванията на анализаторите бяха за понижение от 0,3% за общо САЩ и Канада.

Акциите на Restaurant Brands остават почти без промяна на ниво от 56,58 долара в предварителната търговия в Ню Йорк. Компанията отчита повишение на цената на акциите си от 23% от началото на годината досега.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още