IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рядък модел на Nissan се продава за 510 хил. долара

От тази версия са създадени само 19 екземпляра

14:47 | 05.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: Tahoma, Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif;">Снимка: Contempo Concept HK Motors</em></p>

Снимка: Contempo Concept HK Motors

Идеята на Nissan GT-R е да бъде достъпна спортна кола с динамика на суперавтомобил. Има обаче екземпляри от японския модел, чиято цена дори надхвърля тази на повечето екзотики на пазара.

Една от най-редките версии GT-R Nismo Z-Tune се продава в момента за 510 00 долара, или близо 910 000 лева. За тези пари може да се купи Lamborghini Aventador SV или пък цели 5 чисто нови Nissan GT-R от последното поколение.

Причината за космическата за автомобил на Nissan сума се дължи на факта, че машината е изключително рядка.

Модификацията Nismo Z-Tune, появила се през 2005 година при предишното поколение R34, се смята за една от най-бруталните и ексклузивни такива. От нея са създадени само 19 екземпляра.

Въпросният е деветият от серията и се продава в Хонконг. Състоянието му е заводско, сочи обявата на дилъра Contempo Concept HK Motors.

Задвижването на тази модификация е поверено на познатия 2,8-литров мотор с шест цилиндъра, но преработен да генерира 500 к.с. и да се развърта до внушителните 9 000 об/мин. Задвижването е към четирите колела.

Според официалните данни GT-R Nismo Z-Tune е способен да вземе дисциплината на 400 метра за само 10,06 сек. А това е територия на суперколите. За съжаление цената на модела също попада там...

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:25 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още