IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Audi показа най-мощния Q7

Версията SQ7 има V8 TDI с 435 к.с.

14:19 | 07.03.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Audi</p>

Снимка: Audi

Audi представи на специално мероприятие в централата си в Инголщат най-бързата версия на кросовъра Q7. Тя носи обозначението SQ7, като продажбите й ще стартират в края на годината.

Модификацията е получила 4,0-литров дизелов V8 с две турбини и един електрически компресор. Мощността на агрегата е 435 к.с., а максималният въртящ момент достига 900 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,8 секунди, а максималната скорост е ограничена на 250 км/ч. Обявеният среден разход е 7,4 л/100 км.

Двигателят работи в комбинация с 8-степенен автомат S-tronic и система за задвижване на четирите с централен диференциал Torsen. Като опция се предлага активен заден диференциал.

При Audi SQ7 стандартните турбини са малка и голяма, като сработват при различни обороти на мотора. За работата на електрическия компресор е разработена отделна 48-волтова система. Тя захранва и електромеханична активна система за стабилизация на купето.

Подобна технология се използва и при новото BMW 7-Series. При Audi SQ7 тя работи с шасито с четири завиващи колела, пневматичното окачване, адаптивните амортисьора и активните стабилизатори, между които е разположен електромотор с тристепенна планетарна трансмисия. Така предният и задният стаилизатор могат да се регулират независимо един от друг.

Като опция за SQ7 се предлагат по-мощни карбон-керамични спирачки, матрични главни светлини, 7-местен салон, аудиосистема Bang & Olufsen с мощност 1920 вата и 23 тонклони, система за развлечение на задните пътници с таблети и точка за достъп Wi-Fi.

Освен това за модела са достъпни общо 24 електронни помощника, включително адаптивен круиз-контрол. Той може напълно самостоятелно да придвижва автомобила при движение в задръствания.

Системата за компенсиране на накланянето, активният заден диференциал, завиващите на 5 градуса в обратна посока (или в същата при по-висока скорост) задни колела влизат в предлагания като опция пакет Driving dynamics.

В Audi вече приемат поръчки за най-бързата модификация на Q7. Цените на кросовъра стартират от 89 900 евро.

Още снимки вижте в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:19 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още