IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Audi влиза в бизнеса с коли под наем

Германската компания придобива стартъпа Silvercar

16:33 | 31.03.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Audi</p>

Снимка: Audi

Audi ще придобие американския стартъп за отдаване на коли под наем Silvercar, която оперира чрез едноименното приложение и се отличава с това, че клиентите могат да наемат само сребристи А4. Silvercar позволява наемането на Audi A4 от 15 локации в САЩ, включително и в скъпи хотели в Ню Йорк и Силициевата долина.

Предстоящата сделка беше потвърдена от Audi в четвъртък вечерта, като от компанията поясниха в специално изявление, че чрез Silvercar компанията ще предлага по-технологични услуги на клиентите си. А навлизането на традиционните автомобилни производители в битката на технологични компании, които предлагат услуги и приложения, част от които са насочени към споделяне или наемане на автомобили, вече не е новина. 

През миналата година Volkswagen Group купи дял в компанията, оперираща с приложението за викане на такси Gett и отделно лансира подразделението си Moia, което е базирано в Берлин, за да се бори с Daimler и Audi, които бързо прогресират в този бизнес.

В началото Silvercar работеше основно в градове, в които има големи летища като Далас и Лос Анжелис, но след това добави още точки, от които могат да се вземат и връщат коли. Компанията е базирана в Остин, Тексас, основана е преди 5 години и има 150 служители.

През 2015 година Audi придоби миноритарен дял в Silvercar, а придобиването на компанията трябва да бъде финализирано през първата половина на тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още