IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мобилните приложения, създадени да улеснят живота на богатите

Лускозната индустрия разполага и със свои специализирани апликации

13:40 | 04.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Луксозната индустрия все повече се радва на свои специализирани мобилни приложения, пише сайтът Mosnar Communications.

За разлика от стандартните приложения, насочени към масовия потребител, луксозните целят да отговорят на изискванията и вкусовете на богатите. Ето защо към този вид софтуер очакванията са доста по-големи.

Характерна черта на луксозните приложения е това, че ясно разделят потребителите на луксозни стоки от всички останали. Благодарение на това богатите плащат повече, както за самия софтуер, така и за всичко, което държат да получат.

Всъщност този тип приложения могат да бъдат открити в AppStore и в iTunes. За целта Apple осигурява луксозен виртуален пазар за специалните продукти, които по-заможните могат да закупят. Поради това много луксозни марки избират да представят приложенията си изключително в App Store.

Luxury Diffusuon App например пък решава проблема със събирането на всички новини, свързани с луксозния начин на живот. Чрез постоянни актуализации приложението позволява на потребителите да следят потока новини за лукс индустрията, които идват от различни медийни източници. По този начин самите потребителите се информират в движение за най-новите тенденции в света на лукса.

Друго улеснение, което богатите могат да използват през мобилни устройства, е приложението Silvercar. То позволява на потребителя да наеме автомобил, без да се налага да чака на опашка. След изтеглянето на софтуера е необходима регистрация и създаване на профил. Самото приложение пък има за цел да се синхронизира напълно с живота на потребителя. Така той може просто да слезе от самолета и отпред вече да го чака автомобилът, който е поръчал.

Пълното удобство идва от факта, че той може да използва своя iPhonе, за да отключи превозното средство. След като се качи вътре, пък може да свърже смартфона си с Bluetooth и да слуша музиката, която сам е качил на устройството.

От своя страна, Luxury Estate е приложение, което позволява на потребителите да избират между 70 000 луксозни имота, продавани в 65 страни по света. Софтуерът цели да показва на точните хора ексклузивните луксозни жилища, които в момента са на пазара. В това число влизат не само апартаменти за богати, проектирани от най-известните архитекти, но и замъци, вили и красиви къщи. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:06 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още