IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Голям клиент готви иск срещу VW

Deutsche See от Бремерхафен подава иск за 36 млн. евро

09:37 | 03.07.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

В хода на скандала с манипулираните вредни емисии на Volkswagen сега и първият голям клиент на фирмени автомобили (камиони) подготвя съдебен иск. Както пише германският таблоид Bild am Sonntag, Deutsche See от Бремерхафен подготвя дело за милиони евро за „измама". „Ние се чувстваме грубо предадени", заявява изпълнителният директор Егберт Мибах пред вестника.

Лидерът на пазара за риба и морски дарове и Volkswagen сключиха през 2010 г. „Партньорство за устойчивост на околната среда". Общо 456 превозни средства са били взети на лизинг. Очакваше се малките камиони на марката VW за превоз на риба да бъдат особено щадящи околната среда и да имат ниски емисии, но според вестника мнозина от тях са били снабдени с измамния софтуер.

Според Мибах разговорите с VW след оповестяването на скандала са протекли „драматично незадоволително". „Сега си искаме парите обратно". Адвокатите са завели иск за около 36 милиона евро, съобщава вестникът.

Volkswagen призна през септември след разследвания в САЩ, че по време на тестовете за
допустими емисии на вредни газове в околната среда на дизелови автомобили е използвал забранен софтуер, който измерва при тестване по-ниски нива на замърсяващите газове, отколкото в нормален режим на работа. Програмата е вградена в 11 милиона автомобили в световен мащаб.

Повече по темата четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:07 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
ing5rov
преди 7 години
Кофти , камионите превозващи риба трябва да са много чисти ...тия за събиране на *** също...въобще докато VW е вързан на дървото със събути *** , ще се изредят всички "потърпевши". Мазохизъм по немски .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още