IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общо 98 хил. бензинови превозни средства на VW са засегнати от последния скандал

Правителството на Германия очаква компанията да създаде нови структури, които да гарантират, че този скандал няма да се случи отново

19:24 | 04.11.15 г. 2
Общо 98 хил. бензинови превозни средства на VW са засегнати от последния скандал

Германският транспортен министър Александер Добринт съобщи, че 98 хил. бензинови превозни средства на Volkswagen (VW) са засегнати от последния скандал за манипулиране на вредните емисии, съобщава Ройтерс.

"Днес ни беше казано, че сред засегнатите превозни средства са 98 хил. бензинови автомобили”, каза Добринт пред долната камара на парламента.

Късно снощи автомобилопроизводителят съобщи, че е подценил нивото на емисиите на въглероден двуокис в до 800 хил. автомобили, продавани в Европа, като оттам има разлика и в консумацията на гориво.

Германското правителство очаква компанията да изясни последните нередности. Говорителят на кабинета Щефан Зайберт посочи, че VW трябва да създаде нови структури, които да гарантират, че този скандал няма да се случи отново.

Все пак министърът на икономиката Зигмар Габриел предложи известна подкрепа за компанията, като посочи, че тя заслужава известен кредит за отчитане на проблемите с вредните емисии.

Акциите на автомобилният производител се понижиха с над 9 на сто в днешната сесия на борсата във Франкфурт.

Откакто избухна скандалът с манипулирането на вредните емисии, групата изгуби над една трета от пазарната си капитализация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:04 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 8 rate down comment 1
Тялото
преди 8 години
Забавно ми е как ипзолзват думата "засегнати", вместо манипулирани, или дори измамни. Дано цялата работа доведе до по-бърз преход към електрички, а не само до приказки и глоби. Никой не печели иначе.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 4
белот
преди 8 години
Абе стига глупости бе...другите марки са света вода...само дето ЕС няма топки да подложи на контрол другите таралясници , щот не се знае кава дивоти,я в отговор ше дойде от отвъд блатото!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още