IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сервизна акция за Mercedes-Benz S-Class в САЩ

Ще бъдат ремонтирани 2580 автомобила от моделна година 2015

21:13 | 29.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Mercedes-Benz</em></p>

Снимка: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz стартира сервизна акция в САЩ, която ще засегне автомобилите S-Class Coupe от моделна година 2015, съобщава Националната администрация по безопасност на транспорта на САЩ (NHTSA). За ремонт са привикани 2580 машини от моделите AMG S63 4Matic, AMG S65 и S550 4Matic.

Проблемът при тях е дефект в предпазните колани, които според производителя са монтирани грешно. И това може да доведе до неправилното им сработване. Неизправността е била установена при предните колани на моделите още при пускането им на пазара, като тогава е била отстранена и те са заменени с нови.

Сега обаче предстои да бъдат коригирани отново, тъй като се оказва, че има проблем и с поставянето на детски столчета. Собствениците на проблемните автомобили вече са информирани, че трябва да посетят сервизите на марката за отстраняване на дефекта.

Няма данни за констатиран проблем при моделите от серията в Европа, нито за обявена сервизна акция.

Това е втората сервизна акция за S-Class през тази година. По-рано в сервизите бяха привикани собствениците на модели от хибридната версия S550, произведени през периода май 2013 - април 2015 г. При тях се оказа, че има опасност при движение на изцяло електрически режим горивната помпа да рестартира двигателя и това да доведе до инцидент на пътя. Проблемът е бил отстранен с препрограмиране на софтуера на помпата.

Информация за други сервизни акции вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:41 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още