IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Следващата Toyota Prius ще бъде коренно различна

Четвъртото поколение на модела ще видим на 8 септември

10:07 | 23.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Моделът в синьо е plug-In модификацията. А возилото, чийто дизайн напомня този на водородната Toyota Mirai, е стандартната версия на Prius. Снимка: Autonet</em></p>

Моделът в синьо е plug-In модификацията. А возилото, чийто дизайн напомня този на водородната Toyota Mirai, е стандартната версия на Prius. Снимка: Autonet

Премиерата на новата, четвърта генерация на най-продавания хибрид на планетата – Toyota Prius, ще се състои на 8 септември в Лас Вегас. Това съобщи един от топ мениджърите на японската компанията пред изданието Automotive News.

Една от основните новости при модела ще бъде промяната в конструкцията. Първото поколение на Prius беше седан, а второто и третото – хечбек, който също се продаваше добре, но често бе критикуван заради скучния си външен вид.

Новата генерация трябва да промени именно това. Моделът ще се превърне във фастбек, който ще трябва да привлича клиенти и с модерния си дизайн. Автомобилът ще се обзаведе със светодиодни фарове, напълно преработен салон и информационно-развлекателна система с голям екран.

Официално е известно, че новата Toyota Prius ще поучи глобалната платформа на марката TNGA, което трябва да доведе до подобряване на управляемостта. Освен това хибридът ще бъде по-лек и по-икономичен от предшественика си.

Задвижващият агрегат, в който влизат 1,8-литров бензинов двигател и електромотор, ще разполага със 150 к.с. Освен това моделът ще получи система за задвижване на четирите колела, която ще се предлага като опция, както и възможност за безжично зареждане, твърди информацията.

Новият Prius ще се предлага в две версии - хибрид (Hybrid) и хибрид с възможност за зареждане от ел. мрежата (Plug-In Hybrid). Твърди се, че средното потребление на гориво при Plug-In Hybrid ще бъде само 1,42 л/100 км. При стандартния хибрид разходът ще бъде 2,5 л/100 км.

Още за новата Toyota Pruis вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още