IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Унищожават незаконно внесените в САЩ автомобили

Операцията трябва да спре вноса на коли, които не отговарят на изискванията за безопасност

09:39 | 18.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: CBP / Youtube</em></p>

Снимка: CBP / Youtube

Незаконно внесените в САЩ автомобили ще бъдат унищожавани, категорични са граничните власти на страната, съобщава Yahoo. Акцията се нарича "Операция Атлантик" и трябва да спре вноса на коли, които не отговарят на изискванията за безопасност.

За да покажат, че не се шегуват, граничните власти на САЩ разпространиха видео от унищожението на един от заловените автомобили. Това е класическо MINI, чийто номер на шаси сочи, че е произведено през 1988 година. Реално обаче колата е оборудвана с различен двигател, произведен през 2000 г., а воланът й е бил обръщан.

"В продължение на години чуждестранни дилъри на коли ощетяваха американските търсачи на класически или ретро автомобили, като им пробутваха потенциално опасни возила", споделя пред Yahoo Нанси Люис, администратор в Министерството на транспорта на САЩ. "Операция Атлантик слага край на това", категорична е тя.

"Операция Атлантик" се провежда съвместно с британските гранични служби, като има за цел да спре вноса на автомобили, които според изискванията на закона в САЩ са опасни.

Най-малко 100 заловени на границата на САЩ коли ще бъдат превърнати в скрап. Повечето от тях са с марка MINI или Land Rover. Самото унищожаване на колите става в специализиран център в Ню Джърси.

Видео от унищожаването на автомобила вижте в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още