IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В САЩ разследват и Mini

Проверяват марката за проблем при краш тест

18:07 | 29.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Mini</em></p>

Снимка: Mini

BMW може да бъде следващият автомобилопроизводител под прицела на американските регулаторни власти, отбелязва Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Американската национална служба за безопасност по пътищата информира, че разследва марката Mini, тъй като германският концерн BMW не е предприел навременни действия за отстраняване на проблеми с коли, които не са преминали успешно федералните тестове за проверка на автомобилите при сблъсък.

Става дума за малко над 30 хил. автомобила Mini Cooper и Cooper S от 2014 и 2015 г., както и John Cooper Works от 2015 г.

Според документ на сайта на агенцията направените през октомври миналата година тестове са установили, че Mini Cooper с две врати и твърд покрив не е защитил както трябва поставения дамски манекен при страничен удар. Два месеца по-късно BMW се съгласява да направи изтегляне и кампания за поставяне на допълнително уплътняване на задните странични панели на този модел от 2015 г. Кампанията обаче така и не е била проведена, а BMW никога не е уведомил агенцията, че това не се е случило.

През юли 2015 г. национална служба за безопасност по пътищата тества Cooper S от 2015 г., който също се е провалил на теста при страничен удар. BMW прие да изтегли моделите от 2014 и 2015 г., както и на спортния John Cooper Works от 2015 г., сочи информацията.

Агенцията отбелязва, че е обезпокоена, тъй като автомобилостроителят е знаел или би трябвало да е знаел за проблемите при страничен удар и е трябвало по-рано да вземе мерки.

Службата има право да глоби автомобилна компания с до 35 млн. долара за това, че автомобилостроителят не е действал достатъчно бързо, за да отстрани проблемите със сигурността на пътниците, или че не е съобщил на агенцията.

Припомняме, че от началото на 2013 г. Fiat Chrysler, General Motors, Honda, Hyundai, Ford, Toyota и производителят на въздушни възглавници Takata бяха глобени заради различни провинения от американската агенция.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:31 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още