IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Апартамент срещу Бъкингамския дворец бе продаден за 20 млн. паунда

Строежът на сградата, в която има 72 луксозни апартамента, още не е започнал

15:28 | 26.11.15 г. 2
<p>
	<em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Снимка: pixabay.com

Апартамент в Лондон с гледка към Бъкингамския дворец бе купен за 20 млн. паунда (30 млн. долара), още преди да е започнал строежът на сградата, съобщава строителният предприемач зад проекта, цитиран от Bloomberg.

Northacre Plc строи луксозни апартаменти и е 70% собственост на Abu Dhabi Financial Group LLC. Компанията е продала 29 от общо 72 луксозни жилища на Palace Street само за шест месеца, заяви главният изпълнителен директор Николо Баратиери ди Сан Пиетро на конференция в сряда. Той обаче не даде допълнителна информация за купувачите.

Не сме правили какъвто и да е маркетинг, всичко беше от уста на уста“, каза изпълнителният директор. Купувачите са от Близкия изток, Африка, Русия и САЩ, включително от Силициевата долина, допълни той.

Най-скъпите къщи и апартаменти в Лондон поевтиняха с 11,5% през третото тримесечие спрямо миналата година, след като по-високите данъци за сделките се отразиха негативно на търсенето. В допълнение на проекта на Palace Street инвеститорът от Абу Даби планира да построи между 300 и 350 апартамента на мястото на бившата централа на Ню Скотланд Ярд в района Виктория.

Апартаментите на Palace Street в близост до резиденцията на кралица Елизабет II в Лондон достигнаха цени между 2950 и 5000 паунда на кв. фут (между 31 750 и 53 800 паунда на кв. м.), коментира директор на Northcare.

Строителството и стандартите са еднакви в цялата сграда“, каза още той. Но жилище, което „има 12 прозореца, гледащи към Бъкингамския дворец, и тавани с височина 4,5 метра? За това ще трябва да платите малко повече“.

Abu Dhabi Financial Group купи обекта през 2013 г. в сделка за 310 млн. паунда. Northacre унищожава съществуващия имот, за да освободи място за сградата с апартаменти, която трябва да бъде завършена в началото на 2018 г.

Инвеститорът от Близкия изток придоби Ню Скотланд Ярд, централата на полицията в Лондон от 1967 г. насам, за 370 млн. паунда през 2014 г. В момента Northcare очаква плановете за строеж да бъдат одобрени, допълни Баратиери ди Сан Пиетро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Стефан_Куртев
преди 8 години
Предпочитам гледка на море,планина,река или най-вече океан !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
vayk
преди 8 години
Има и далеч по-скъпи апартаменти в Лондон. Например в сградата One Hyde Park доскоро се продаваше жилище за умопомрачителните 68 млн. паунда!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още