IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бразилия прави нов опит за продажба на олимпийския парк

От началото на годината досега поддръжката на олимпийския парк струва на правителството над 14 млн. долара, а част от съоръженията всъщност се рушат

11:38 | 23.08.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Олимпийският стадион в Рио де Жанейро. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Олимпийският стадион в Рио де Жанейро. Снимка: Архив Ройтерс

Бразилия ще се опита още веднъж да се отърве от част от олимпийския парк в Рио де Жанейро, след като градското правителство не успя да намери купувач през миналата година, съобщават двама души, пряко ангажирани в преговорите, цитирани от Bloomberg.

Многобройните спортни арени, велодромът, тенис центърът и паркингът ще бъдат включени в Програмата за инвестиционно партньорство на правителството, съобщават източниците на информационната агенция.

Правителството се надява да завърши продажбата до края на следващата година, допълват източниците.

От началото на годината досега поддръжката на олимпийския парк струва на правителството 45 млн. реала (14,2 млн. долара). 

Опитът на Рио де Жанейро да концесионира съоръженията за 25 години през 2016 г. завърши с неуспех, след като само една компания прояви интерес към предложението.

Според местните медии година след Олимпийските игри някои от съоръженията вече се рушат. Пожар наскоро разруши част от покрива на велодрома.

В стремежа си да намери оператор на парка, Министерството на спорта на Бразилия ще работи с държавната банка за развитие BNDES, за да определи как ще се изпълнява концесията.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:02 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още