IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хотел Plaza в Ню Йорк пак се продава

Jones Lang LaSalle Inc. ще консултира сделката

13:07 | 23.08.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Индийският конгломерат Sahara, който е мажоритарен собственик на емблематичния за Ню Йорк хотел Plaza, подновява усилията си да намери купувач на сградата, след като наскоро продаде миноритарен дял от нея, съобщава Bloomberg.

Компанията е наела консултантската фирма Jones Lang LaSalle Inc. да води продажбата. Брокерската компания потвърждава новината, но отказва да даде повече подробности за клиента. 

Драмата със собствеността на хотела продължава вече трета година, след като собственикът на Sahara Субрата Рой беше арестуван в Индия и е в затвора заради измами на инвеститори. Със специално разрешение от правителството той преговаряше с потенциални купувачи от затвора, за да може да плати наложената му глоба.

Sahara не плати дълговете си по заеми, свързани с покупката на хотела и други активи. Това принуди милиардерите братя Дейвид и Саймън Рубен да изкупят дълга и да се опитат да продадат Plaza на търг. Наддаването обаче беше анулирано, след като Рой се договори да удължи срока на заема.

Инвестиционният фонд на Катар също в един момент проучваше възможностите да купи хотела. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още