IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститори от Близкия изток ще влагат по 15 млрд. долара в имоти

Инвеститорската база от региона постоянно се разраства заради срива на цените на петрола, твърди глобалната консултантска компания CBRE

13:01 | 12.08.15 г.
Автор - снимка
Редактор
Инвеститори от Близкия изток ще влагат по 15 млрд. долара в имоти

След китайските инвеститори тези от Близкия изток се очертават като другата водеща група на глобалния пазар на имоти. Според оценки на консултантската компания CBRE инвеститорите от региона ще инвестират в недвижимости по около 15 млрд. долара годишно.

Инвеститорската база от региона постоянно се разраства заради срива на цените на петрола. Това доведе до съществена промяна в глобалните инвестиционни стратегии, свързана с по-голяма географска и секторна диверсификация, посочват от компанията.

По-голямата част от близкоизточния капитал в момента се насочва към САЩ. През първото тримесечие на глобалния пазар на имоти са инвестирани 5 млрд. долара от региона, като най-голям дял от него са привлекли Ню Йорк, Вашингтон, Лос Анджелис и Атланта.

Що се отнася до европейските пазари на имоти, най-предпочитан от инвеститорите от Близкия изток е Лондон. Популярността на британската столица обаче изглежда намалява през тази година, тъй като все повече капитали се насочват към Париж.

Близкоизточните инвеститори стават все по-активни в широк кръг от икономически сектори. Конкуренцията от страна на китайските инвеститори и другите капиталови източници ги насочва все по-често към алтернативни активи и пазари, коментират от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:26 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още