IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лондон подготвя нова схема за подкрепа на жилищното строителство

Британското правителство иска да строи хиляди нови жилища върху държавни парцели

15:54 | 05.01.16 г.
Автор - снимка
Редактор
Лондон подготвя нова схема за подкрепа на жилищното строителство

Британското правителство планира да изгради хиляди нови жилища върху земя публична държавна собственост в опит да ускори програмата си за строителство на жилища, съобщава онлайн изданието propertywire.com.

Лондон планира да построи до 13 хил. жилища върху пет държавни парцела в Англия, като директно поеме отговорност за терените за строителство вместо големите строителни компании, посочва изданието.

Планира се до 40 на сто от новите жилища да са достъпни.

Премиерът Дейвид Камерън коментира, че това представлява сериозна крачка напред по отношение на жилищната политика на британското правителство. “Нищо с подобни мащаби не е правено в последните 30 години”, посочва той.

Британското правителство планира да обяви и специален фонд в размер на 1,2 млрд. паунда за строителството на 30 хил. достъпни жилища върху стари индустриални имоти през следващите пет години.

Изданието посочва, че за всеки предлаган имот във Великобритания има по 10 купувачи. Според брокерите на недвижими имоти предлагането е достигнало опасно ниски равнища.

Агенции за имоти предупреждават, че недостигът на жилища има опасност да прерасне в истинска жилищна криза и проблемът трябва да бъде разрешен спешно.

Различни консултантски компании смятат, че правителствените програми за строителство на жилища не са достатъчни, тъй като има проблем и с парцелите, както и с материалите за строителство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още